Wat bij directeur Frank Ebrecht van ECL ooit begon als een idee, wordt steeds breder in de markt weg gezet als innovatief concept. MendriX TMS is niet meer weg te denken uit de logistieke sector. Het bedrijf maakt wederom melding van groei. Reden voor ECL om trots te zijn…

Elk jaar kiezen meer klanten ervoor om met MendriX in zee te gaan. In de afgelopen jaren had MendriX al een double digit groei. In 2016 sleepte het bedrijf nog de FD Gazellen Award in de wacht, omdat het behoort tot de snelstgroeiende bedrijven in Nederland. Ook voor komende jaren verwachten eigenaren Laurens van Run en Mark van der Hijden dat die stijgende lijn zich doorzet. MendriX ‘als activiteiten’ bestaat volgens Van der Hijden zelfs al sinds 1996. Van der Hijden vertelt: “Toen heette het MendriX ICT met een TMS product. Het begon op een studentenkamertje met een DOS pakket voor Frank Ebrecht, directeur van STS Sneltransportservice, nog steeds klant als ECL (Eindhoven Courier Logistics). Middenin een rommelige studentenkamer, waar de vloer bezaaid lag met boeken en cd’tjes. Daarna is het met huidige compagnon Laurens verder gegaan van een zolderkamer naar Maarssen. Inmiddels is dit al de tweede keer dat we hier uitbreiden.”  

Frank Ebrecht: “Het is toch je kindje”

Frank Ebrecht die dus in feite mee aan de wieg heeft gestaan van MendriX, vertelt: “Ik had het idee, en Mark heeft het ontwikkeld. Daarmee hadden wij vijftien jaar geleden echt wat unieks, waarmee we de planning en facturatie konden doen. Uiteindelijk zijn Mark en Laurens ermee verder gegaan, en hebben zij het gebracht tot waar het nu is.” Ebrecht is erg trots als hij ziet hoe MendriX TMS nu door het hele land wordt ingezet. “Dat is geweldig om te zien. Ergens is het toch ook nog een beetje je kindje. Dat het zo is gegroeid en zo wordt ingezet, is dan natuurlijk een prachtig gegeven. Mark zal ons wellicht nooit vergeten als eerste klant waar dit speciaal voor is ontwikkeld, maar wij op onze beurt zullen hem en MendriX nooit vergeten. We zijn erg dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan.”

Uitbreiding TMS pakket

MendriX heeft de huidige groei niet alleen te danken aan de vele nieuwe klanten die kiezen voor MendriX TMS. Laurens van Run vertelt: “Ook bij bestaande klanten worden nieuwe trajecten opgestart. Veel klanten kiezen voor uitbreiding van hun TMS pakket met de vele mogelijkheden die MendriX biedt, zoals onder andere MendriX Mobile. Ook de Live Gebeurtenissen, waarmee MendriX zich onderscheidt in de markt, blijkt een klantentrekker.”

Over MendriX

MendriX is dé softwareleverancier voor transport en koerier. Het MendriX Transport Management Systeem (TMS) is zeer compleet, en daarmee de standaard binnen de wereld van transport en koerier. Met onder andere Live gebeurtenissen, route optimalisatie, KPI’s, voertuigvolgsysteem, urenregistratie en automatische facturatie na een melding via onze app. Voor meer informatie: MendriX.nl